Goed gekozen foto’s kunnen een enorm positieve invloed hebben op de manier waarop een site overkomt. Het is van belang hier genoeg tijd en aandacht aan te schenken, bijvoorbeeld door de kleuren in de foto’s terug te laten komen in de balken die je gebruikt op je website. Maar waar vind je die foto’s?

Je kunt natuurlijk gewoon even op Google kijken om een idee op te doen. Je mag echter niet zomaar een foto op je website plaatsen. Deze zijn vaak auteursrechtelijk beschermd. Waar je op moet letten kun je vinden op deze pagina.

Gratis te gebruiken foto’s.

Een site waar foto’s worden aangeboden zonder dat je hoeft te betalen of te verwijzen naar de eigenaar is Pixabay. Hier kun je enorm veel mooie foto’s vinden die vaak voldoen aan je wensen. Tussen de resultaten vind je altijd een paar suggesties voor foto’s van shutterstock. Voor die foto’s moet je wel betalen, maar zijn naar mijn mening vaak nét dat stukje beter, waardoor de foto precies past.

Een ander alternatief voor het vinden van gratis foto’s is zoeken met behulp van Creative Commons. Hier kun je van te voren aangeven aan welke eisen de resultaten moeten voldoen (bijvoorbeeld: foto mag worden bewerkt) en vervolgens verschillende zoekmachines gebruiken om te zoeken.

Betaalde foto’s.

Naar mijn mening kun je bijna alle foto’s vinden die je wilt als je maar lang en goed genoeg zoekt. Als je daar geen tijd of zin in hebt, is het gebruiken van een site die foto’s aanbiedt tegen betaling een goede uitkomst. Twee sites die door Synergy Webdesign regelmatig worden gebruikt zijn shutterstock en iStock. Beide sites bieden prachtige foto’s aan die vaak net dat puntje op de i kunnen zetten. Voor dat laatste puntje zul je echter wel wat geld over moeten hebben, wat het in sommige gevallen dubbel en dwars waard is.