Nieuwe post of pagina maken

De eerste stappen naar een nieuwe pagina of post lijken soms wat groot. Je begint met een nieuw project, een nieuwe aanpassing en hebt geen idee waar je het beste kunt beginnen, sterker nog, hoe je moet beginnen. Het plaatsen van nieuwe tekst en media is met onze CMS heel makkelijk te doen.

Login op je site en maak een nieuwe pagina of post aan. Weet je niet hoe? Bekijk het hier.

Als je een nieuwe post/pagina hebt aangemaakt, kom je op het volgende scherm:

een afbeelding waarop staat aangegeven waar je tekst, media en titel kunt toevoegen aan een post/pagina

tekst, titel en media toevoegen

 

Op de afbeelding zijn 3 gedeeltes omcirkeld. Bovenin kun je zien waar je de titel van je post/pagina kunt maken.

De middelste omcirkeling laat zien waar je media kunt toevoegen aan je post/pagina. Klik daarop en je kunt bijvoorbeeld een foto toevoegen, maar ook een geluidsfragment. De bestanden kun je dan naar de pagina slepen, of je kunt ze handmatig selecteren op je apparaat.

De laatste, onderste, omcirkeling laat zien waar je je tekst kunt typen, precies zoals ik nu ook aan het doen ben. Klik daar, begin te typen en je schrijft je eerste teksten! Met de balk die boven het tekstgedeelte staat, kun je de tekst aanpassen, veelal met functies zoals je gewend zult zijn uit andere tekstverwerkers.

Als je klaar bent is het nog nodig om je post/pagina te publiceren om hem online te kunnen zien. Dit doe je door helemaal rechts op “publish” te klikken:

afbeelding van de publish knop in WordPress

publish

 

Je eerste post/pagina is nu online en je kunt hem direct bekijken! Wanneer je post/pagina nog niet af is en deze nog niet direct online hoeft te zijn, kun je de post/pagina ook als “draft” opslaan om later af te maken.

Met deze opstarter moet je een heel eind kunnen komen. Lukt het niet of wil je het laten doen? Neem contact op.