Het lijkt allemaal zo gemakkelijk. Je website is in de lucht en we voegen even een pagina toe. Het leren kennen van de CMS kan nog wel wat tijd kosten, maar je kunt er bijna alles mee.

Inloggen op het Dashboard

Als je een pagina wilt toevoegen aan je website, zul je eerst moeten inloggen in het zogenaamde “dashboard” van je website.Dit kun je vinden door je domeinnaam in te typen in je browser, gevolgd door deze tekst: “/wp-admin”. Bijvoorbeeld: www.synergy-webdesign.com/wp-admin. wp-admin

Je komt dan bij het volgende inlogscherm:

login

Hier voer je de gegevens in die je hebt gekregen van je websitebouwer. Als je dit doet op een publieke computer, kun je beter niet “Gegevens onthouden” aanvinken uit veiligheidsoverwegingen.

Nieuwe pagina of bericht

Als je succesvol bent ingelogd, heb je het dashboard bereikt van je website. Hier kun je al je aanpassingen doen. Om een nieuwe pagina aan te maken, klik je onder “Pagina’s” op “Nieuwe pagina”. Om een nieuw (blog)bericht (ook wel “Post” genoemd) aan te maken doe je hetzelfde, maar dan onder “Berichten”.

pagina_nieuw

bericht_nieuw

Titel & Inhoud

Je hebt nu een nieuw bericht of nieuwe pagina aangemaakt en je kunt deze gaan invullen. Bovenin kun je een titel plaatsen en daaronder de inhoud. Als je dat wilt kun je met de knop “Media toevoegen” precies doen wat die knop zegt: media toevoegen. Een plaatje, een video of wat anders. Leuk om eens te proberen.

titel_inhoud

Publiceren & zichtbaarheid

Soms wil je niet dat iedereen je bericht of pagina kan zien. Je kunt dan de zichtbaarheid op “Privé” zetten. Op deze manier kunnen alleen gebruikers die daarvoor toegang hebben gekregen de stukken inzien. Dit kan handig zijn, bijvoorbeeld als je op een forum niet alles met iedereen wilt delen, zoals bestuur stukken.

publiceren_zichbaarheid

Als je klaar bent klik je op “Publiceren” om je bericht online te plaatsen. Als je een bericht of pagina bewerkt, staat er op deze knop “Bijwerken”.

Met deze handleiding moet je een heel eind kunnen komen. Wil het niet lukken of kon je iets niet vinden? Voor hulp en vragen kun je altijd contact met ons opnemen.