Als je graag je afspraken overzichtelijk in een agenda wilt zien kun je ervoor kiezen om een agendafunctie door ons te laten installeren. Iedereen met toegang kan dan zien wanneer er afspraken zijn. Deze agenda’s zijn er van simpel, waarbij er alleen een agendapunt te zien is, tot heel complex, waarbij je een uitgebreide beschrijving kunt geven over van alles en nog wat. Een voorbeeld van een redelijk complexe agenda is The Events Calendar van Modern Tribe. In dit blogbericht leer je hoe je een agendapunt daarin kunt toevoegen.

Log in op je WordPress dashboard. Klik in het menu op “Evenementen” en vervolgens op “Nieuwe toevoegen”.

agendapunt_nieuw01

 

Vervolgens kun je veel informatie voor je nieuwe agendapunt toevoegen. Net als bij een pagina of een bericht kun je op dezelfde manier de inhoud en de titel aanmaken van het agendapunt.

agenda_titel_inhoud

Naast de titel en standaard inhoud kun je nog veel meer toevoegen aan een agendapunt. Je kunt de datum en duur van het agendapunt invoeren, maar ook de locatie.

agenda_tijd_datumagenda_locatie

 

Deze locatie kun je vervolgens weergeven op een kaartje in Google Maps.

Net als bij een bericht of pagina kun je een uitgelichte afbeelding toevoegen, een categorie toevoegen, de zichtbaarheid instellen en als je helemaal klaar bent je agendapunt publiceren (of bijwerken).

bericht_categorie_uitgelichtpubliceren_zichbaarheid

Wil het niet lukken of heb je interesse in een agendafunctie? Neem contact met ons op.